percyho blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Fero.

...nebolo mi práve do smiechu...

Každý z nás pozná kopu ľudí, niektorí z nich sú v pohode, iní majú obdobia, keď to s nimi riadne máva a robia poriadne sprostosti. Fero patrí do druhej kategórie. Prišiel z liečenia, kde bol kvôli alkoholu a drogám, s víziou, že sa zaradí do spoločnosti. Čakal ho však tvrdý úder hneď na začiatku - vyhodili ho z práce. Tiež doma to nebolo ružové - rodičia mu už jednoducho neverili. Čochvíľa sa mu to zase vymykalo spod kontroly a začal zase piť. Došlo to až tak ďaleko, že mu zobrali kľúče od auta a neskôr ho aj vyhodili z domu. Ja som ho poznal dobre, ale bol to skôr priateľ môjho brata. Keď sa ocitol na ulici, prišiel k nám, mal vypité, rozprával sa s bratom a po chvíli odišiel. Večer sa brat vracal domov a našiel ho spať v parku na lavičke. Nenechal ho tam, zobral ho k nám. Cestou mu Fero stihol povedať, že pojedol za hrsť tabletiek. Doma ho uložil na gauč, Fero ležal ako zabitý. Chvíľu sme naňho pozerali a rozmýšľali sme čo teraz. Do riti, mám volať záchranku? Čo za tabletky to vlastne pojedol? Mohol to prepísknuť a do rána zomrieť? Na druhej strane čo keď  záchranka nebude potrebná a ja narobím zbytočný rozruch? Nechcem si ani len predstaviť, čo by sa dialo, keby som ráno vstal a našiel ho mŕtveho. Fero bol však pevnej konštitúcie, mal dosť nad 100 kilogramov a toto nebola jeho prvá opica, zažil už ďaleko horšie. Len tie prekliate pirule keby som vedel, čo boli zač. On bol v stave, keď nereagoval, nebol schopný povedať nič. S malou dušičkou som si šiel ľahnúť a modlil som sa, aby to bolo v pohode. V noci som počul pohyb v piestore, kde spal a odľahlo mi. Ráno vstanem, zídem do kuchyne a nestačím sa čudovať - plynový sporák totálne rozštelovaný, kolieska z neho povyberané - čo s ním do pekla stváral? Dobre, že ho neskúšal zapaľovať, vyleteli by sme všetci do luftu. Jeho som našiel spokojne si odfukujúc počúraného na gauči. Prebral sa, spravil som mu raňajky - na moje prekvapenie  všetko zjedol, poďakoval sa, zobral si klávesnicu z mobilu (netuším, kde mal jeho zvyšok, lebo prišiel len s klávesnicou) a pobral sa preč.

Tak sa všetko skončilo šťastne a my ešte stále žijeme ďalej.


neresti | stály odkaz

Komentáre

  1. uf
    no zelam ti vela stastia a pevne nervy! myslim, ze sa ti este zidu...
    publikované: 30.04.2006 21:41:01 | autor: emo-angel (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. percy,
    vselico sa stava a tentoraz ste mali asi naozaj stastie...:) snad ho bude mat v zivote aj fero, rozmyslal niekto ako mu pomoct? drzim palce:)
    publikované: 30.04.2006 21:51:26 | autor: lourdes (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014