percyho blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Poslanci.

Aj Adolf Hitler mal v jednej veci pravdu.

Je to čudné, ale je to tak. Adolf Hitler raz vyhlásil, že poslanci nie sú ničím iným ako kŕdľom svíň :-0 Bol to síce blázon, ale v tomto jednom mal pravdu. Zoberme si, že ak sa bežný človek uchádza o prácu, zväčša sa musí zúčastniť výberového konania a niekedy mu dajú robiť aj psychotesty. Takému poslancovi stačí len to, že ho zvolia. Na kandidatúru nie je podmienkou vzdelanie, ani úspešné zvládnutie psychotestov. Stačí, keď dovŕši predpísaný vek, je svojprávny a v prípade, že ho ľudia zvolia, je v parlamente. Užíva si výsady imunity a aj keď nič nerobí, nič mu nehrozí. Poberá však slušný plat. Akákoľvek imunita je prežitkom a podľa mňa ju mali už dávno zrušiť. Najväčšiu chybu však vidím v tom, že poslanec za svoje hlasovanie prakticky nenesie nijakú zodpovednosť. Ak aj svojím hlasovaním pomôže zlému zákonu k schváleniu a vzniknú tým škody on nič, on muzikant. Individuálna zodpovednosť poslanca v parlamente neexistuje a preto to aj tak vyzerá. Každý z nich by mal za prípadné škody, ktoré zaviní niesť plnú zodpovednosť a to aj finančnú.

Koho tam však vybrať, keď sú všetci rovnakí? :-0


zamyslenie | stály odkaz

Komentáre

  1. tak ako
    to je prekvapko. preco v članku o poslancoch spomínate hitlera? a teraz neviem , kto volí poslancov do parlamentu? kde žijú poslanci prv než sa nimi stanú?
    čiže Váš návrh znie:nevolme poslancov dajme moc jednej strane? alebo lepšie jednému človeku ? Ci nech teda posl. nesú zodpovednosť za zlé zákony takto ? jeden zlý zákon odťatie ruky dva zlé zák. odťatie ...
    publikované: 04.05.2006 21:06:50 | autor: uol (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. uol
    vôbec si to nepochopil ... Prečítaj si Mein Kampf, tam nájdeš Hitlerov názor na parlamentú demokraciu. Nenavrhujem žiadnu vládu jednej strany - žiadnu totalitu. Vôbec nežiadam odtínať zlým poslancom ruky, navrhujem ich finančné postihy, to by si dávali pozor na to, čo odlasujú. Súhlasím jedine s tým, že tých chrapúňov si volíme sami, máme teda to, čo si zaslúžime. Demokracia znamená v prvom rade zodpovednosť - moc treba kontrolovať a zodpovednosť nesmie byť chimericky kolektívna, ale konkrétne individuálna. To som tým chcel povedať. Právo a poriadok.
    publikované: 05.05.2006 07:07:56 | autor: percy0 (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014