percyho blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Takmer švejkovská príhoda z vojenčiny :-))

Takmer švejkovská príhoda z vojenčiny :-))

Vojenská služba je zaujímavo strávený čas. Síce niekto ako ja doteraz nevie, načo bolo dobré ju absolvovať, no určite som sa obohatil aspoň o nové zážitky. Krátko po narukovaní mi dali spolu s ostatnými chalanmi vyplniť psychotesty, ktoré neboli ani také ťažké, ako dlhé. Morili sme sa s nimi niekoľko hodín, ani som to celé nedokončil, bolo to únavné. Buď ostatní nenapísali ani tak ako ja, alebo hodnotiteľovi fakt vyšlo, že nemám sklony jednať skratovo a nie som agresívny,xexe. Neberúc do úvahy, že nie som žiadna "korba", na ktorú mi chýba výška a váha a tiež neobľubujem šikanovanie ľudí a už vôbec nie ich bitie, zaradili ma do hliadky železničnej polície. Hliadka bola zmiešaná - jeden železničný policaj a jeden vojak základnej služby. Pravidlom bolo, že šéfom hliadky bol vždy policajt :-))) Na okraj uvediem, že mnohí z týchto policajtov nemali ani maturitu a krvopotne sa ju snažili získať. Ich debaty o slovenskej literatúre mi vždy na tvári vyčarili úsmev a boli zárukou dobrej nálady.

V jeden pekný deň, v jednom krajskom meste sme sa teda ako hliadka prechádzali na parkovisku pred železničnou stanicou. Toto parkovisko bolo záludné, označovala ho totiž dopravná značka s nápisom "Iba pre vozidlá ŽSR". Keď tu zrazu polišovi zaiskrili očká - zbadal odparkované auto s maďarskou ŠPZ. Chudák Maďar mal určite zlý deň, lebo vzápätí sme ho videli s celou rodinkou prichádzať k autu. Poliš neváhal, dôrazne ho upozornil, že tu parkovať nemôže, porušil predpisy a zaplatí teda pokutu. On nechápavo naňho hľadel, ale keď poliš dohovoril, spustil riavu čistej maďarčiny, snažil sa obhajovať, aj keď  vôbec netušil, z čoho ho vlastne obviňujeme. Keďže nastala patová situácia, polišovi ovisla sánka, až mi ho bolo ľúto, vidiac, že je v koncoch,  s hlbokým povzdychom som zasiahol ja:

- Do you speak english?

- Yeas, I do.

- Hm, to neni bohviečo, lebo ja veľmi nie :-))) Ale tak, keď ináč nedáš - You don´t stop on this place. This parking is only for Railways Slovak Republic cars. That´s is značka, môj ty bože mark? marked? To je jedno :-)) V úzadí bolo počuť policajta " máme ho, z toho sa nevykrúti, pokutu mu neodpustím, povedz mu, že zaplatí 200 Sk...."

- Really? I didn´t know it. Sorry, we get away now.

-Too late ... You must to pay , ha pokuta, úúú, ale čo ....:-)))))

- O.k. How many?

- Pýta sa koľko má zaplatiť.  Poliš "Čože? No dobre, povedz mu nech dá stovku."

You must to pay one hundred slovak crowns.

Maďar otvoril peňaženku, aby sme si vybrali bankovku správnej farby, lebo zjavne mal v našich bankovkách chaos. Poliš mu vypísal blok, zinkasoval stovku. Maďarský turista nastúpil a odišiel...

Spravili sme asi 10 krokov, keď tu si ma zrazu s istým obdivom a novým záujmom  poliš zboku prezrel a zahlásil: " Nevedel som, že vieš po maďarsky!"

Asi tak :-)))))))))))))))))))))))))))))))))


vojenčina | stály odkaz

Komentáre

  1. :))))
    dobreee
    publikované: 03.04.2006 19:08:39 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. heh,
    fajn a vitaj.
    publikované: 03.04.2006 19:17:51 | autor: germa (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. waw... :O)
    tak to nemalo chybu, si dobrý percy... :O))
    publikované: 03.04.2006 20:56:52 | autor: drimiver (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. :)
    Tí poliši sú ale debyli :DDD
    publikované: 03.04.2006 23:11:46 | autor: Slimak (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. vítaj percy,
    vyzerá to, že pribudol ďalší bloger, čo pomôže zasýtiť hlad po krátkych poviedkach osadenstva tohto blogu. Perfekt.
    PS: ani som nevedel, že tak dobre rozumiem po maďarsky :-)
    publikované: 04.04.2006 08:43:08 | autor: phil (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. :-))
    :-)))))))
    a vitaj, dobréé
    publikované: 04.04.2006 08:59:45 | autor: kaktus (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014